با پایین آمدن قیمت برنج از اول برداشت این محصول، نگرانیهایی برای کشاورزان به وجود آورد که رفته رفته این نگرانی به واقعیت تبدیل شد. اما اکنون رئیس جمهور و محمد مخبر (معاون اول رئیس جمهور) در پی این مشکل این چنین گفتند:
پیش از سخنان رئیس جمهور، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص ساماندهی به بازار برنج ارائه کرد و گفت: بر اساس ابلاغیه دولت تا زمانی که نیاز کشور به این محصول (برنج) در داخل تامین میشود، واردات این محصول حتی به کمترین میزان ممنوع خواهد بود.
در ادامه اشاره کرد: فقط در موارد ضروری نیز ابتدا باید محصولات برنجکاران داخلی خریداری شود و پس از آن برای واردات اقدام شود.
برنج پاکستان گرانتر شد
صادرات برنج پاکستان در نیمه اول سال مالی به دلیل افزایش محصول و تقاضای بینالمللی قوی، بیش از ۷۶ درصد افزایش یافته است. بر این اساس قیمت این محصول هم نسبت به تقاضای این برنج گرانتر شد.
کشور پاکستان در سال اخیر برنج به ارزش ۱.۶۳ میلیارد دلار صادر کرده است که نسبت به ۹۲۷ میلیون دلار در مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ افزایش قابلتوجهی داشته است، که نشاندهنده رشد ۷۶.۵ درصدی است.
قیمت برنج پاکستان
قیمت برنج پاکستانی دانه بلند در کیسه ۱۰ کیلوگرمی به ۸۴۰ هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت برنج پاکستانی دانه بلند بعضی برندها ۸۷۵ هزار تومان است. بررسی قیمت روز انواع برنج نشان میدهد که برنج نیم دانه عطری در همین وزن ۷۲۰ هزارتومان است که حدود ۱۵۵ هزار تومان ارزانتر است.
نایب رئیس انجمن برنج گفت: با توجه به حجم برنج هاشمی و ایرنی مانده روی دست کشاورزان و ذخیره در انبارها، خرید حمایتی راهکار مناسبی برای بازگشت رونق به بازار محسوب میشود.
با توجه به مقدار قابل توجه دپوی برنج در انبارها، خرید حمایتی برنج برمبنای نرخ توافقی کشاورزان با خریداران باید انجام شود، به طوری که نرخ خرید حمایتی رضایت کشاورزان را در بر داشته باشد.
گردآوری: gilkesht.ir