قلعه رودخان گیلان

قلعه رودخان گیلان

قلعه رودخان گیلان در شهرستان فومن و در میان انبوه درختان جنگلی جای گرفته است که یکی از مهم‌ترین دژهای تاریخی و نظامی ایران است. این قلعه مستحکم و تسخیرناپذیر در طول تاریخ خود فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته، که اکنون یکی از جاهای دیدنی و مهم فومن بحساب می‌آید.

این جاذبه‌ها باعث شده تا گردشگران فراوانی را به سمت و سوی این قلعه جذب شوند.

قلعه رودخان فومن

قلعه رودخان یکی از جاهای دیدنی فومن در استان سرسبز و خوش آب‌وهوای گیلان است. این قلعه تماشایی در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی فومن در نزدیکی روستای رودخان، بر فراز ارتفاعات جنگلی منطقه حیدرآلات و در میان جنگلی انبوه جای گرفته است. ارتفاع قلعه رودخان از سطح دریا بین ۶۵۵ تا ۷۱۵ متر است.

قلعه رودخان فومن

آدرس قلعه رودخان فومن 

اگر تصمیم گرفتید از سمت فومن رهسپار قلعه رودخان شوید مسیر قلعه رودخان این‌گونه است، که با عبور از روستاهای ملسکام و سیدآباد و پس از طی مسافت تقریبی ۲۱ کیلومتر از فومن، به پارکینگ قلعه رودخان می‌رسید. بعد از آن ۱/۵ تا دو کیلومتر باقی مانده تا صعود به قلعه را باید پله‌نوردی کنید و از پله‌های تعبیه شده بالا بروید.

قلعه‌ رودخان دژ محکم و استواری است، که برای دفاع در برابر حمله دشمنان ساخته شده است. طراحی آن‌ها به‌ گونه‌ای بوده که تسخیرناپذیر باشند و معمولا هم بر فراز کوه‌ها و ارتفاعات بنا شده‌اند.

دلیل نام گذاری این قلعه نیز با این رودخانه ارتباط دارد که منظور آن، قلعه ی رودخانه ای است. این قلعه از دو بخش اصلی ارگ و زرادخانه ساخته شده است و در قسمت مرکزی قلعه نیز چشمه قرار دارد.

برای رسیدن به قلعه شما هم میتوانید از مسیر پلکان ها و هم از مسیر جنگلی حرکت کنید. 

مسیر پلکانی و جنگلی قلعه رودخان

بخش‌های مختلف و جذاب قلعه رودخان

قلعه رودخان، علاوه بر دو قسمت اصلی ارگ و زرادخانه، بخش های مختلف و متعدد دیگری نیز دارد.

  1. در قسمت شرقی قلعه، شاهد یک دروازه ورودی، زندان، چند ساختمان مسکونی کوچک، درب اضطراری و دو برج بزرگ و بلند هستیم.
  2. در قسمت غربی قلعه نیز علاوه بر ارگ، قسمت هایی مانند آب ابنار، سردخانه و آبریزگاه وجود دارند.
  3. در کل، در قلعه رودخان 40 برج دیدبانی وجود دارد. این برج ها دور تا دور قلعه، در بخش های میانی، غربی و شرقی آن وجود دارند.

قلعه رودخان رشت استان گیلان

حسام الدین دباج فومنی

حسام الدین، که با نام مظفر السلطان نیز شناخته می شود، فرامانروای یکی از حکومت های منطقه ای در دوران سلجوقی بود.

اکثر کارشناسان، ساخت قلعه را در دوران ساسانیان و مقارن با حمله عرب‌ها به ایران دانسته‌اند. در دورهٔ سلجوقیان این قلعه تجدید بنا شده و از پایگاه‌های مبارزاتی اسماعیلیان الموت بود.

حسام الدین حکومتی را تاسیس کرد که (به بیه پس) معروف و قلمرو آن در سرزمین های غرب گیلان بود. در ابتدا فومن را مرکز حکومت و سپس با گسترش قلمرو خود در شمال کشور، رشت مرکز حکومت او شد.

حسام الدین، به دلیل قدرت نسبی که پیدا کرده بود و همچنین، به عقیده برخی تاریخ دانان، داشتن حمایت و پشتیبانی حکومت عثمانی، شروع به سرپیچی از شاه اسماعیل صفوی کرد.

وی برای در امان ماندن از حکومت، قلعه رودخان را بازسازی و تجدید بنا کرد و در آن به مقاومت با حکومت مرکزی پرداخت.

البته بعدها موفقیت چندانی به دست نیاورد و توسط حکومت صفوی دستگیر و در تبریز اعدام شد.

امیدواریم این اطلاعات برای شما مفید بوده باشد، و در نهایت پیشنهاد میکنیم حتما یک برنامه برای رفتن به این مکان زیبا بگذارید و ازش لذت ببرید.

گردآوری توسط: گیل کشت

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *