برخی معتقدند که خوردن برنج پخته شده پس از مدتی ماندن خطرناک است، مگر اینکه بلافاصله سرد شده باشد.
آیا برنج پخته شده را میتوان دوباره استفاده کرد؟ به گزارش گیل کشت به نقل از بهداشت نیوز، برنج ایرانی و برنج هاشمی از مواد پایه در آشپزی ایرانی و همیشه در سفره غذای ما ایرانی ها حاضر است.
گر چه نحوه پخت آن ممکن است در مناطق مختلف متفاوت باشد، اما چه به صورت کته و چه آبکش شده، اگر از وعده غذایی که برای آن تهیه شده است اضافهتر باشد، گرم کردن دوباره آن به توجه و دقت زیادی نیاز دارد تا سلامت ما حفظ شود.
نشریه گاردین با بررسی نحوه پخت و شیوه نگهداری، سراغ کارشناسان رفت تا نظر آنها را جویا شود. برخی معتقدند که خوردن برنج پختهشده پس از مدتی ماندن خطرناک است، مگر اینکه بلافاصله سرد شده باشد، اما کسانی نیز با تکیه به مصونیت ظاهری، این هشدارها را نادیده میگیرند و مشکلی هم ندارند.
برنج دوباره گرمشده باعث مسمومیت غذایی میشود؟
جواب کوتاه به این پرسش مثبت است، البته معمولا شیوه گرم کردن مجدد نیست که مشکلساز است، بلکه شیوههای بد نگهداری باعث به وجود آمدن این مشکل میشود.
چنانکه «هارولد مکگی»، کارشناس خبره مواد غذایی در کتاب خود درباره غذا و پختوپز اشاره میکند: «برنج خام تقریبا همیشه حامل هاگهای خفته باکتری باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) است که سموم قوی گوارشی تولید میکند» و میتواند باعث مشکل شود، هر چند خوشبختانه در مقایسه با سایر انواع مسمومیت غذایی عوارض نسبتا خفیفی دارد.
در حالت ایدهآل، برنج را بلافاصله پس از پخت صرف کنید. اگر آن را برای وعده دیگری آماده کردهاید، حتما در اسرع وقت خنک کنید و در یخچال بگذارید.
نشانههای مسمومیت غذایی ناشی از برنج پخته
به گزارش ایندیپندنت، اگر برنج پختهشدهای که صرف میکنید حاوی باکتری باسیلوس سرئوس باشد، ممکن است بین ۳۰ دقیقه تا شش ساعت پس از صرف غذا احساس تهوع کنید، یا شش تا ۱۵ ساعت پس از آن به اسهال دچار شوید.
این عوارض نسبتا خفیف است و معمولا حدود ۲۴ ساعت طول میکشد. در صورت ادامه عوارض و نشانههای مسمومیت احتمالی به پزشک رجوع کنید.
گرد آوری توسط: گیل کشت